Szeged2011

esemény:

NB III Közép csoport 2018/19

időpont:

2018. 08. 04. szombat, 17:00

csapatok:

Szeged

x

Makó

hátralévő idő:

Mi várható a 2018-19. évi NB III-ban?

A Szeged-Grosics Akadémia fölényesen nyeri a bajnoki címet!
Óriási küzdelemben, de a Szeged-GA lesz végül is a bajnok!
Harmadszor csúszunk le az aranyról, ám a klub újra NB II-es lesz
Dobogón végzünk, így maradunk NB III-asok...
Közünk nem lesz a feljutáshoz, beleszürkülünk a harmadosztályba!
Újabb negatív rekord, kiesünk az NB III-ból is...
email:
gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, szerkesztő: +36/70-264-1595
Patrascu János (U19): +36/20-386-7566
és Majó Ádám (U17): +36/70-603-3854
és Kiss Balázs (U15): +36/70-417-6070
és Vágó Mihály (U14): +36/30-576-4103
hazai mérkőzések helyszíne:
Gyula, Grosics Akadémia
utánpótlás edzések, mérkőzések helyszíne:
Szeged, Vasutas-stadion, Szeged, Hunyadi tér, Dózsa-pálya és Kiskundorozsmai Sporttelep.
jegyárak:
Egységesen: 1000 Ft
Jegyvásárlás regisztráció után vagy Szeged 2011-es hivatalos szurkolói kártya felmutatásával lehetséges.
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.

Közös célunk az NB I-be jutás - interjú a szegedi ultrák két vezéralakjával

2013.04.08.

 

A Mezőkövesd elleni győzelem előtt két órával találkoztam a szegedi ultramozgalom két vezéralakjával, Ács Ottóval és Márta Gergővel. Az apropót az adta, hogy éppen jubilálnak, hisz kerek évtizede (előbbi 1998, Gergő 2001 óta) járják szüntelenül az országot, ha a szegedi futballcsapat mérkőzéseiről van szó..
- Hogy érthető legyen mindenki számára, az Ultras Szeged már 21 éve, 1992-ben megalakult, valamennyi drukker USZ-tag, vagyunk vagy 150-en, de ebből nem mindenki aktív a Szeged 2011 mögött,  az idősebbek az FK mellett járnak, mi a fiatal vonalat képviseljük. A Fidelity Gruppo létrejötte 2003-ra datálódik, ők az egész ultratáborból mintegy 20 embert adnak.  Így hát tényleg kisebb jubileumot ünnepelhet a  2003-ban alakult,  így  éppen 10 éves a - szabad fordításban - "Hűséges Csoport", s az eredeti nevünket olaszul használjuk, ez vésődött a köztudatba: Fidelity Gruppo... - kezdte mondandóját Márta Gergő, majd így folytatta: - Az Ultras Szeged vezérével, Ács Ottóval együtt rendszeresen tagdíjat gyűjtünk, és több száz kilométert  utazunk az idegenbeli meccseinkre. Néha az utolsó filléreinket is a csapatra költjük, bizony, ennek látja kárát  a munka, az iskola és minden egyéb dolog... De nagyon erős a szenvedélyünk és keményen szelektálunk, kit veszünk fel a csoportba! Azt ki kell érdemelni, hogy valaki megkapja az egyen-pólónkat és teljes jogú tag legyen.
Létszámunk sajnos, nagyon eredmény-függő, de ha a csapat végre odatenné magát, akkor az NB II-es hazai meccseinken 100-150-en is buzdítanánk, míg idegenbe ennek a fele is elutazna... - vette át a szót Ács Ottó.

 

- Sokak szerint az ultramozgalom tagjai egyszerűen csak huligánok...
- Ezt egyértelműen visszautasítjuk! Sajnos, a balhé hozzátartozik a meccsekhez, de mi nem keressük a bajt és nem provokálunk, a komolyabb rangadókra (pl. Békéscsaba, Nyíregyháza, Vasas) viszont szurkolói szempontból is  derbiként tekintünk, s ilyenkor a két ultratábor közti buzdítás, éneklés, egymás túlharsogása számít a leginkább.
- A Vasutas -stadion fedett lelátójáról gyakran láthatjuk, hogy Ács Ottó a legizgalmasabb meccseken is háttal van a pályának és kezében megafonnal ordítva sarkalja még nagyobb buzdításra a többieket...
- Azért a lényeget én is látom, sőt,  néha még a gólokat is... Ami az én feladatom, azt hívják az olasz Caponak, vagyis a "fej" kifejezés után kápónak, ez egyfajta előénekesi rang.  Legfőbb reszortom összefogni a társaságot, feltüzelni a tömeget, hisz síri csendben szinte "bűn",  teljességgel élvezhetetlen  tétmeccseket nézni...
- Végezetül egy - természetesen már a meccs utáni - kényes kérdés...  A listavezető Mezőkövesd elleni győztes derbin végig ott volt kifeszítve az ultrák előtt a  "Türelmünk véges"  felirat. Ennek mi volt az olvasata és kiknek szólt?
- Ez egyértelműen a sorozatos eredménytelenségnek szólt, tűrünk-tűrünk, de ha a vezetők és a játékosok egymással karöltve végül is újra csak a kiesésbe, az NB III-ba zavarják a nagy múltú, 1899-től számított Tisza-parti futballt, akkor a szegedi nép haragjával fognak találkozni... Korábban már több apró jelzéssel éltünk a Szeged 2011 vezetése felé, például bajnoki rajt előtti szurkolói ankéton sem képviseltettük teljes számban magunkat, mert hosszú idő óta érezzük a megoldatlan problémákat... Az edzőcseréken, a játékosmozgásokon is látszik, komoly gondok vannak a klubnál. Természetesen örömteli, hogy Kiss-Rigó László püspök úr a szegedi futball feltámasztása mellett kötelezte el magát (nélküle biztos, hogy megint csak a megyében lenne a napfény városának, országunk 3. legnagyobb településének az  első számú csapata...), de ettől még sok a megoldásra váró probléma!  Ha igaz, elkezdődik egy korszerű, nemzetközi meccsekre is alkalmas városi stadion megépítése, s erre most azért izgulhatunk, nehogy már az NB III-ban találja magát a csapat!
- Végszóként  mit üzentek a vezetőknek és a játékosoknak?
- Nagyon szeretnénk végre értelmes kommunikációt a Szeged 2011 vezetőivel, hiszen közös a célunk, a mielőbbi NB I-be történő visszajutás! De a klub felől egyértelműen hiányzik az együttműködési készség...  Adem Kapic munkájával nem vagyunk elégedettek!  Amikor még a KITE-Szegednél Nógrádi Tibor, a jelenlegi megyei szövetség igazgatója és később a Szeged 2011-nél az egykori MLSZ-elnök, dr. Bozóky Imre is vezette a szakmai stáb munkáját, minden profi módon működött.  Több néző volt és családiasabb hangulat! Az ultrákra is jobban figyeltek például a biztonságiak, emberközpontúbb volt a beléptetés. Persze, most sem kedvezményeket szeretnénk, hanem értelmes kommunikációt, összetartást velük a közös cél érdekében!  Nagyon sok múlik rajtuk, vezetőn, játékoson  egyaránt, hogy újra 2500-3000 néző menjen ki az NB II-es derbikre (köztük majd 200 ultra is), mint az előző idény első hazai meccsén a Kazincbarcika ellen - zárta mondandóját Ács Ottó.
Azt már csak e sorok írója teszi hozzá, hogy hiába lesz értelmesebb kommunikáció a vezetőség és az ultrák közt, azért a csapat részéről minél több "gyógyító" erejű  győzelem is szükséges a két fél végleg "egymásra találásához"...
Vitos György


Kategória: Ultras
Készült: 2013.04.08.