Szeged2011

esemény:

NB III Közép csoport 2018/19

időpont:

2019. 04. 28. vasárnap, 16:30

csapatok:

Szeged

x

Kozármisleny

hátralévő idő:

Mi várható a 2018-19. évi NB III-ban?

A Szeged-Grosics Akadémia fölényesen nyeri a bajnoki címet!
Óriási küzdelemben, de a Szeged-GA lesz végül is a bajnok!
Harmadszor csúszunk le az aranyról, ám a klub újra NB II-es lesz
Dobogón végzünk, így maradunk NB III-asok...
Közünk nem lesz a feljutáshoz, beleszürkülünk a harmadosztályba!
Újabb negatív rekord, kiesünk az NB III-ból is...
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

J.P..

2010.09.27.

Csongrád megye sportja

KITE-Szeged: Nomel a góljaival tűnne ki

KITE-Szeged: Nomel a góljaival tűnne ki

Egyre jobb teljesítményt nyújt csapatában, a KITE-Szegedben J.-P. Nomel, az NB III-as együttes elefántcsontparti futballistája. A Szegeden már második évét töltő csatárt egyelőre csak a minél több játéklehetőség érdekli.

Egyre jobb teljesítményt nyújt csapatában, a KITE-Szegedben J.-P. Nomel, az NB III-as együttes elefántcsontparti futballistája. A Szegeden már második évét töltő csatárt egyelőre csak a minél több játéklehetőség érdekli, ám a későbbiekben szeretne komolyabb bajnokságban is bizonyítani.

A hivatalos jegyzőkönyvekben Jean-Paul Bertrand Nomel Essoh Akpa néven szerepel, az újságokban Nomelként említik, barátnője Jean-Paulnak hívja, csapattársainak viszont csak J.-P. A KITE-Szeged elefántcsontparti légiósa az utóbbi hetekben rendre gólokkal hívta fel magára a szegedi drukkerek figyelmét.

Nomel tavaly nyáron érkezett hazánkba, éppen a lapunk által szervezett I. Szegedi Klubcsapatok Kupáján tűnt fel, ahol győzelemhez segítette az SZVSE-Gyálarét együttesét. Menedzsere, Fofana Lassina Fodox hozta őt Magyarországra, aki olyan játékosok átigazolásait intézte, mint a korábban a Honvédban megforduló Benjamin (ma már a francia élvonalban szereplő Valenciennes játékosa), vagy éppen Abraham (ő jelenleg a francia másodosztályú FC Tours-ban játszik).

Persze

J.-P. egyelőre nem beszél magyarul, csapattársaival és barátnőjével angolul és franciául kommunikál. Azért néhány szót használ, kedvence a „persze", de sűrűn hallani tőle a „biztos" és a „kicsit" kifejezést is.

– Mivel itt élek, itt alapítottam családot, a korábban a futballt az Elefántcsontparton működő alapítványom csapatában kezdő J.-P.-nek is azt ajánlottam, a hazai élvonalban szereplő ES Bingerville-ben eltöltött szezonja után kövessen Szegedre. Az SZVSE csapatánál jó ismerőseim voltak, és bár tudtam, hogy J.-P. nem megyeegyes játékos, mivel az első év mindig nehéz egy afrikai játékosnak Európában, jó lehetőség volt számára Gyálaréten játszani – mondta a menedzser.

Nomel azóta beilleszkedett Szegeden, barátnőjével, Kovács Nórával lakik, idéntől pedig már az NB III-ban rúgja a gólokat.

– Remek csapatnak tartom a KITE-Szegedet, mivel az újonnan alakult egyesületem játékosain látszik, hogy rendkívül motiváltak. Major László személyében tapasztalt, élvonalbeli rutinnal is rendelkező edző foglalkozik velünk, csak tanulni lehet tőle – mondta a 22 éves csatár.
Nomel természetesen nem szeretne a harmadosztályban megragadni, minél feljebb jutna.

Nomel egyre jobban játszik a KITE-Szegedben.  Fotó: Frank Yvette
Nomel egyre jobban játszik a KITE-Szegedben.
Fotó: Frank Yvette

– Egyelőre csak a KITE-re figyelek, nem foglalkozom más klubokkal. Sokat kell dolgoznom, edzenem, és remélem, úgy játszom majd, hogy teljesítményemmel és góljaimmal felhívom magamra egy nagyobb klub figyelmét is – mondta.

Edzőszemmel

Nomel edzője, Major László jókat mondott a fiatal futballistáról. – J.-P. fizikailag kiemelkedik a harmadosztályból, bár állóképességén még van mit javítani. Góljai is bizonyítják, remekül érzi a kaput, jól fejel, helyzetkihasználása azonban egyelőre nem tökéletes – mondta a szakember.

A játékosnak kicsit meglepő módon a 95-szörös nyugatnémet válogatott, kétszeres vb-ezüstérmes, jelenleg a Bayern München elnökeként tevékenykedő Karl-Heinz Rummenigge a példaképe, de természetesen hazájából is vannak kedvencei: a Chelsea sztárja, Didier Drogba és a korábbi Lyon-játékos, jelenleg a katari bajnokságban futballozó Kader Keita, ám kedveli a Hoffenheimben játszó szenegáli csatár, Demba Ba játékát is.

– Bár nagyon felnézek ezekre a játékosokra, hasonlítani egyikre sem szeretnék. Én Nomelként akarok nevet szerezni magamnak – mondta határozottan a futballista.

Írta: DÉLMAGYAR.HU
Készült: 2010.09.27.