Szeged2011


Mi lesz a kiesés után Szeged első számú csapatával ?!

Adem Kapics a sokadik új edzőjével rendezi a sorokat!
Újra NB III-as a Szeged 2018 nyarán, Kopunovics is kirúgva!
Hiába esett ki a Szeged az újabb trénerrel is, Adem Kapics marad
Kiesett Szeged az NB III-ba, de Őze T. ehhez már nem adja nevét
Kapicsot menesztik, mert az új edző sem mentette meg a Szegedet!
email:
gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, szerkesztő: +36/70-264-1595
Patrascu János (U19): +36/20-386-7566
és Majó Ádám (U17): +36/70-603-3854
és Kiss Balázs (U15): +36/70-417-6070
és Vágó Mihály (U14): +36/30-576-4103
hazai mérkőzések helyszíne:
Gyula, Grosics Akadémia
utánpótlás edzések, mérkőzések helyszíne:
Szeged, Vasutas-stadion, Szeged, Hunyadi tér, Dózsa-pálya és Kiskundorozsmai Sporttelep.
jegyárak:
Egységesen: 1000 Ft
Jegyvásárlás regisztráció után vagy Szeged 2011-es hivatalos szurkolói kártya felmutatásával lehetséges.
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.

Szegedi futball-interjú Bartha Lászlóval

2018.03.12.

Szegednek eddig egyetlen Fideszes polgármestere volt: Bartha László (fotónkon) 1998-2002 között irányította a napfény városát. Sokszor és sokan kérdezték már őt a dél-alföldi metropolisz problémás ügyeiről anno... Ezúttal a 120. évfordulója felé közelítő szegedi labdarúgás válságos helyzete kerül terítékre! Az "apropót" az adta, hogy a városi vezetés által üzemeltetett Szegedi Tükör c. hetilap személy szerint Bartha Lászlót tette felelőssé Szeged legutóbbi NB I-es csapatának (1999-2000) becsődöltetéséért...


- Olvasta az ominózus szegedi futballvitát egyáltalán, amely a város regnáló vezetése és szurkolói portálunk szerkesztője között zajlott?!


- Nem, nem olvastam. A legritkább esetben veszem kezembe a városvezetés sajtótermékeit. - kezdte nem kis éllel interjúnkat az ex-polgármester, majd így folytatta - A teljesítmény nélküli propaganda szövegekre nem vagyok kíváncsi. Így ezt sem olvastam.

- Mennyiben érzi magát felelősnek egy élvonalbeli futballklub (városunk ez idáig utolsó ilyen szintű csapatának...) NB I-től való visszaléptetéséért?...

- Abban az időben a szegedi NB I-es csapat körül finom szólva sem voltak tiszták a tulajdoni viszonyok... Amennyire emlékszem, komoly hatósági vizsgálati eljárások is folytak az élvonalbeli csapat tulajdonosaival, vezetőivel kapcsolatban. A város sokat segített az indulásnál, de midig új igények merültek fel. A tulajdonosi struktúra zárt volt, nem engedtek a városnak beleszólást a döntésekbe, csak úgymond "zsarolási potenciálnak" használták azt az érvet, "Ha megszűnik a minőségi foci, botrány lesz a városban"... Erre a gondolatra a helyi napilap, a Délmagyarország is komolyan rásegített! A tiszta viszonyokban nem volt érdekelt a szerb befolyás alatt álló volt tulajdonos, a város pedig nem mehetett bele egy több sebből vérző helyzetbe. Egyébként úgy gondolom, nem a város dolga egy profi klubot -legyen az bármely sportág is - eltartania...

 

- 2002-től napjainkig már a Botka László által fémjelzett szocis városvezetés próbálta kihúzni a patinás múltú szegedi futball kátyúba ragadt szekerét...Ön szerint ez mennyiben sikerült nekik?!

- Szerintem erre való törekvés nem történt... Csak akkor próbáltak látszólag tenni valamit a szegedi labdarúgásért, ha a városvezetés és a hozzájuk kötődő üzleti körök érdekei - lásd SZEVIÉP-féle Pisztrui-kapcsolat... - úgy diktálták! Ilyen volt a SZVSE-pályával összefüggő mizéria is, de ebbe már nem szeretnék belemenni...

 

- Még 2010-11-től, Kiss-Rigó Lászlóék, Nógrádi Tiborék szerepvállalásától kezdve sem jöttek a várva-várt eredmények... Vajon miért nem?!

- Közhely kis hazánkban, hogy a focihoz és a politikához mindenki ért... Én azonban - ami a focit illeti - biztosan kivétel vagyok! Általában van véleményem a profi - tehát anyagilag rentábilis - sportról. Ha egy profi sportoló vagy főleg csapat nem képes teljesítményével magának biztos jövőt teremteni, ott nagyon nagy baj van... Ha a nézőszám, az üzleti reklámok és egyéb bevételek nem hozzák meg a sikert, ott komolyan el kell gondolkodni. A labdarúgás Európa és a világ sok országában sikeres vállalkozás is! Nem szorulnak a csapatok sem önkormányzati, sem állami forrásokra sőt, büszkén adóznak. Az a minta számomra sokkal életszerűbb.

 

- Mi várható a közeli jövőben a Szeged-Csanádi Egyházmegye 10 milliárdos infrastrukturális beruházásait tekintve? Visszajuthat-e 52. alkalommal is Szeged első számú futballcsapata az NB I-be?!

- Az előző válaszomból talán kiderült, hogy nem tartom szerencsésnek közpénzeken profitorientált csapatok - legyen az bármilyen sportág is - támogatását. Az infrastrukturális fejlesztésekben lehet ugyan segíteni, de akkor annak a létesítménynek a használatát a "köznek" is biztosítani kell(ene)! Az, hogy önmagában hozhat-e sikereket a szegedi focinak a beruházás, nem tudom megmondani, de úgy érzem, alapvetően a szakmai munka az, ami biztosíték lehet! Persze jó dolog a fejlesztés és egy új stadion pláne az! Csak remélni tudom, hogy ezzel a patinás múltú szegedi futball is segítséget kap! Ehhez sok erőt, kitartást és sikert kívánok! - zárta interjúnkat Bartha László, városunk ex-polgármestere.


Vitos György


Forrás: FOTÓ: https://www.lokal.hu/2017-02-egy-eurocentet-sem-fordit-gazdasagfejlesztesre-szeged/
Készült: 2018.03.12.