Szeged2011

esemény:

NB III Közép csoport 2018/19

időpont:

2019. 03. 03. vasárnap, 14:30

csapatok:

Szeged

x

Pécs

hátralévő idő:

Mi várható a 2018-19. évi NB III-ban?

A Szeged-Grosics Akadémia fölényesen nyeri a bajnoki címet!
Óriási küzdelemben, de a Szeged-GA lesz végül is a bajnok!
Harmadszor csúszunk le az aranyról, ám a klub újra NB II-es lesz
Dobogón végzünk, így maradunk NB III-asok...
Közünk nem lesz a feljutáshoz, beleszürkülünk a harmadosztályba!
Újabb negatív rekord, kiesünk az NB III-ból is...
email:
gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

40 milliárd szegedi sportberuházásokra!

2018.01.06.

Olyan sportberuházások (fedett uszoda, sportcsarnok, ifjúsági sportcentrum új labdarúgó stadionnal) valósulnak meg az elkövetkező egy-két évben Csongrád megye székhelyén, amelyek alapjaiban átrajzolják a város sport infrastruktúráját. Az alábbi kitűnő írást a sportfaktor.hu portálról változtatás nélkül leközöljük a kiváló szegedi író-újságíró, Bátyi Zoltán (fotónkon) tollából...


A szegedi úszósport több évtizedes álma válik valósággá amikor egy 10 pályás, 50 méteres versenymedencét, egy 25×15 méteres bemelegítő medencét és egy 20×12,5 méteres tanmedencét, valamint a szükséges infrastruktúrát tartalmazó új versenyuszoda épül meg 2019-re. Ennek teljes költsége 10 milliárd 642 millió forint. A 2017-es költségvetésből 508 milliót, az ideiből 4 milliárd 546 milliót, míg a 2019-esből 5 milliárd 588 millió forintot hagyott jóvá a kormány.


Várhatóan szintén 2019-ben új, impozáns otthonra lelnek a szegedi teremsportok is egy 8 ezer férőhelyes, nemzetközi kézilabda mérkőzések, konceretek, egyéb városi események megrendezésére is alkalmas multifunkcionális csarnok felépítésével. Ez 16,2 milliárd forintba kerül. A munkálatok előkészítésére 2017-ben 1 milliárdot szánt az állam, 2018-ban már 4 milliárd, 2019-ben pedig 11,2 milliárd jut a beruházásra.

Szólni kell egy különleges projektről is. Dolgoznak már a kivitelezők a a Szegedi Ifjúsági Centrum építésén. Szeged egyik kapujában, a Dorozsmai úton megvalósuló létesítményt „focistadionként” emlegetik a szegediek, bár korántsem csak a szegedi labdarúgás új fellegvára lesz. A kormány által biztosított 9,7 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően egy ifjúsági, családi és sportközpont valósul meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport otthonra lel.

– Tizenegyezer diák tanul és nevelkedik a rendszerünkben, négyezer állami gondozású gyermek van a gondjainkra bízva. A Szegedi Ifjúsági Centrum – amellett, hogy nekik kínál lehetőségeket – a plébániák közösségi életéhez, rendezvényeihez, programjaihoz még minőségibb feltételeket tud biztosítani” – nyilatkozta korábban Kiss-Rigó László püspök, aki a beruházó Szeged-Csanádi Egyházmegye élén már több éve szorgalmazza és koordinálja az építkezés megkezdését.


A beruházás során előbb egy 8 ezer férőhelyes stadion és egy három emeletes főépület jön létre rendezvény-területekkel kiegészítve. A következő ütemben egy rendezvényközpontot alakítanak ki öltözőkkel, edzőtermekkel és pályákkal, orvosi és edzői kiszolgáló helyiségekkel együtt. A központ egy sportcsarnokból, egy három szintes fejépületből és egy grundfoci pályából áll majd. A grundfoci pálya tömegrendezvények helyszínéül is szolgál, de emellett az ott felállított szabadtéri színpad kiszolgálásának is hátteret ad a fejépület. Mivel a centrum a korábbi kemping helyén épül, a többi ütemben költenek a már meglévő létesítmények felújítására, elavult közművek és utak bontására, új közművek kiváltására és építésére, útépítési munkálatokra is.

Bátyi Zoltán


Készült: 2018.01.06.