Szeged2011

esemény:

NB III Közép csoport 2018/19

időpont:

2018. 11. 17. szombat, 13:00

csapatok:

Bp. Honvéd II

x

Szeged

hátralévő idő:

Mi várható a 2018-19. évi NB III-ban?

A Szeged-Grosics Akadémia fölényesen nyeri a bajnoki címet!
Óriási küzdelemben, de a Szeged-GA lesz végül is a bajnok!
Harmadszor csúszunk le az aranyról, ám a klub újra NB II-es lesz
Dobogón végzünk, így maradunk NB III-asok...
Közünk nem lesz a feljutáshoz, beleszürkülünk a harmadosztályba!
Újabb negatív rekord, kiesünk az NB III-ból is...
email:
gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Vágó Mihály: Az NB I-be való felkerülés a célunk!

2017.12.06.

Hagyományainkhoz híven ezúttal a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vonnak az őszi idény végén. Másodszor az őszi ezüstérmes U14-esek szimpatikus vezetőedzője, Vágó Mihály (fotónkon a szerző mellett jobbról) válaszolt a 2017 őszét értékelő kérdéseinkre…


- Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései az U14-es csapatnál?


- Mindenekelőtt azzal szeretném kezdeni az U14-es csapat őszi teljesítményének értékelését, hogy a nyári átigazolási szezonban jelentős erősítésen ment át ez a csapat! Klubunk vezetőinek hatékony segítségével ugyanis sikerült ebben a korosztályban meghatározó képességekkel és játékkészséggel rendelkező játékosokat igazolni! Elsősorban szegedi, rivális egyesületekből érkező játékosokkal egészült ki a már meglévő, korábbi 2004-es gárda! Továbbá a három legtehetségesebbnek ítélt 2005-ös  játékost is felhoztuk az U13-as csapatból. Kialakítottunk egy minden szempontból versenyképes, 22 fős minőségi keretet. Fontos prioritásként jelöltük meg, hogy ezekből a játékosokból olyan csapatot formáljunk, akik kemény szakmai munkával képesek hosszú távon egyenletes teljesítménnyel, jó eredményeket produkálni! Legfőbb célként pedig egyértelműen azt jelöltük meg, hogy megnyerjük az NB II-es bajnokságot, ezt követően pedig osztályzón harcoljuk ki az NB I-be való feljutást!

- Konkrétan mik valósultak meg ezekből a célokból idén ősszel és mik voltak a legjobb eredmények?

- Kijelenthető, hogy a hátrahagyott öt hónapban sikerült egy egységes, szervezett és fegyelmezett csapatot formálni. A keret valamennyi tagja azonosult azokkal a szakmai elvárásokkal, amelyeket megköveteltünk tőlük annak érdekében, hogy a kijelölt célunkat elérjük. Ez azt jelenti, hogy a játékosok rendszeresen nagy létszámmal és kellően motiváltan vettek részt mind a reggeli, mind a délutáni kemény edzéseken. A keretből ugyanis jó néhányan szeptembertől heti két alkalommal tréningeztek, mivel reggelente 60 perces egyéni képzéseken is részt vettek. Ezeket a foglalkozásokat Majó Ádámmal, az U17-esek mesterével közösen végeztük. A plusz edzésekkel is szerettük volna tudatosítani a játékosok felé, hogy a bajnokságot megnyerni, szakmailag fejlődni csak többletmunkával lehet a két riválissal (Békéscsaba, SZEOL) szemben! A bajnokságban az első 10 fordulót megnyerte a csapat! Valamennyi győzelem nagy gólkülönbségű volt, de hozzá kell tenni azt is, hogy jó néhány együttes szerényebb képességű volt...


A csapat a legjobb játékát a Gyula ellen játszotta az első félidőben. Az utolsó fordulóban a rangadón Békéscsabán azonban veszítettünk, így jelenleg a tabella második helyén állunk. Az éllovas Békéscsabától három pontra és 9-el rosszabb gólkülönbséggel, de hiszem, hogy ez a hátrány tavasszal ledolgozható! Csapatunkat továbbra is képesnek tartom arra, hogy a bajnokság végén a Békéscsabát megelőzve az első helyen végezzen! Egyrészt azért vagyok optimista, mert nap mint nap látom, hogy a srácok egyre inkább erősebbek lesznek, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is! Másrészt pedig azért is vagyok  bizakodó a tavaszi jó szereplést illetően, mert a hosszabb idő óta  sérüléssel bajlódó játékosaink is felépülőben vannak és remélhetőleg januártól már be tudnak kapcsolódni a közös munkába. Az tény, hogy taktikailag sokat kell még fejlődnünk, de a téli felkészülési időszakban erre is lesz módjuk, hiszen nagyon erős ellenfelekkel tervezzük az edzőmérkőzéseinket!

- 2018 tavaszára milyen erősítések, változások várhatók az U14-es korosztálynál és ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

- A téli átigazolási időszakban szeretnénk minden egyes csapatrészbe igazolni egy-egy minőségi játékost, akik egyértelmű erősítést jelentenek. Az eredeti elképzelésünkön semmiképpen sem szeretnénk változtatni! Továbbra is az NB I-be való felkerülés a célunk!!!


Szívből kívánjuk, valósuljon meg a sokat tapasztalt vezetőedző valamennyi elképzelése, hisz ezeknek a Szeged 2011 tehetséges utánpótlás-játékosai látnák majd igazán hasznát! Nem beszélve arról, hogy az U14-esek és az U17-esek korosztálya tudna az osztályozók révén magasabb szintre, az élvonalba kerülni! A Szeged 2011 történetében legelőször...

Vitos György


Készült: 2017.12.06.