Szeged2011

esemény:

Merkantil Bank NB II 2017/18

időpont:

2018. 05. 27. vasárnap, 17:00

csapatok:

Szeged 2011

x

BFC Siófok

hátralévő idő:

Ismét kiesik Szeged első számú csapata az NB II-ből?!

Dehogy esik! Adem Kapics a 10. új edzőjével rendezi a sorokat!
Bentmarad a Szeged 2018 tavaszán, de már Supka nélkül...
Kiesik a Szeged az újabb trénerrel is, de Kapics marad...
Kiesik a Szeged az NB III-ba, de Supka ehhez már nem adja nevét
Kapicsot menesztik, mert az új edző sem menti meg a Szegedet!
email:
gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, szerkesztő: +36/70-264-1595
Patrascu János (U19): +36/20-386-7566
és Majó Ádám (U17): +36/70-603-3854
és Kiss Balázs (U15): +36/70-417-6070
és Vágó Mihály (U14): +36/30-576-4103
hazai mérkőzések helyszíne:
Gyula, Grosics Akadémia
utánpótlás edzések, mérkőzések helyszíne:
Szeged, Vasutas-stadion, Szeged, Hunyadi tér, Dózsa-pálya és Kiskundorozsmai Sporttelep.
jegyárak:
Egységesen: 1000 Ft
Jegyvásárlás regisztráció után vagy Szeged 2011-es hivatalos szurkolói kártya felmutatásával lehetséges.
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.

Híres Gábor: Szegednek az élvonalban a helye!

2017.06.15.

Mint ismeretes, a Szeged 2011 újonnan kinevezett vezetőedzője neves pályaedzővel érkezett a gyulai Grosics Akadémiára, hisz a választása egy korábban már szép szegedi sikereket is elért trénerre, Híres Gáborra esett! A szimpatikus edzőt (fotónkon) ebből az alkalomból kérdeztük a múltról, jelenről és legfőbb szegedi futballterveiről...


-- Vezetőedzőként milyen emlékeid vannak az 1994-1997 közötti Szegedi EAC -ról, hisz az NB III-ból vitted föl a fiatal csapatodat - Bereczk Imre klubtulajdonos segítsége és a "Mágus", Verebes József asszisztálása mellett - az NB II-be!  Akkor az NB I már nem sikerült, kizárólag a Nagylaki Kálmán-féle Szeged LC-nek...Mik voltak ennek a legfőbb okai?

- Edzői pályafutásom legszebb emlékei közt tartom számon azokat a sikeres éveket. Büszke vagyok még ma is azokra a játékosokra, az ízig-vérig szegedi játékosokra, akikből szinte a semmiből NBI és NB II-es futballisták lettek!  A Várszegi -ikrek, Ricsi és Norbi, Kulacsik Tomi, Hadár Attila más kluboknál, míg kapusaink Dobó Csaba és Szulyovszki Ákos, valamint Turján Gyuri, akik a Szegeddel is lettek NBI-esek! Az akkori rendkívül fiatal csapatomnak 18.7 (!!)  volt az átlagéletkora... Amikor odamentem, talán 100 néző volt kíváncsi az 1994-ben NB III-ba kizuhant Szeged FC-ből megalakított SZEAC meccsekre... De amikor eljöttem, már 1500-2000 szurkoló is kijött egy-egy derbire! Nagyon szerettem Szegeden edzősködni, óriási terveket szövögettem a tulajdonos Bereczk Imrével, az akkori "Festékgyárossal" együtt.... Visszajutottunk a másodosztályba és roppant sajnáltam, mikor az NB II 5-8. fordulójában odajött hozzám, majd közölte, hogy nem tud és nem akar harcolni a Felső Tisza-parti stadionért... Ezen kívül is kikezdték, ami ahhoz vezetett, hogy 1998 őszén kiszállt a szegedi futballból... Így hiába hozta még ide Verebes Józsefet, a "Mágust" is szakmai igazgatónak, végképp elszálltak a csodálatos szegedi futballtervek... Az a tehetséges csapat pár éven belül, sok-sok szegedi játékossal biztosan kiharcolta volna az NB I-et, de sajnos, elfogyott körülöttünk a levegő... Külön öröm volt számomra, hogy azért a rengeteg munka nem veszett kárba, mert a játékosok közül, mint már említettem, később többen az NB I-ben, NB II-ben is játszhattak!

 

 

- De térjünk vissza a jelenbe... Június 21-én,  Supka Attilával és pályaedzőként Veled  kezdi meg a felkészülést a Szeged2011-Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata a következő szezonra. Úgy hírlik,  nagy reményekkel érkeztetek  a Szeged2011 együtteséhez is! Hogyan esett Rád Supka Attila választása és Neked ebben az  új "team"- ben mik a legfőbb terveid?!

- Sajnos, hoztak egy számomra érthetetlen szabályt, hogy UEFA A-licenccel nem lehetek vezetőedző az NB II-ben... Supka Attilával jó barátságban vagyok és amikor kiderült, hogy eddigi segítője nem tart ki mellette, velem meg szívesen dolgozna, örültem a lehetőségnek, hogy újra Szegeden dolgozhatok, és nagyon szívesen vállaltam a pályaedzői szerepet is!

S hogy mik a terveim? Az, hogy a tudásom legjavát adjam bele a munkába! Minden energiámmal azon leszek, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csapatból, Supka Attilát nagyon jó edzőnek tartom, teljesen azonos a gondolkodásunk a futballról, így biztos vagyok benne, ha nyugodt hátteret kap, igazi alkotói légkörben nagy dolgokra is képes! Elég csak a Debrecennel szerzett négy trófeára (2-2 NB I-es aranyérem és Szuperkupa-győzelem), továbbá a Bp. Honvéddal nyert Magyar Kupára gondolni... Ráadásul mindkét klubot kivezette a nemzetközi porondra!

 

 

- Köztudott, hogy Supka Attilához hasonlóan így Te is csak  elég rövid ideig lehettél a családoddal szabadságon, egyáltalán mit lehet tenni június 21-ig "feltöltődés" címszó alatt?!

- A  „feltöltődés” azt jelenti, hogy néha kimegyünk a strandra... De igazából már szinte minden perc, gondolatban a leendő csapatom körül forog. Felkészülés az edzésekre, mérkőzésekre. bizony, ilyenkor szinte már csak ez jár a fejemben... Az újabb szegedi megmérettetés!!

 

 

- Mennyiben nyomasztanak az elvárások, hisz országunk 3. legnagyobb városának, a jelentős futballtradíciókkal rendelkező  Szegednek - közel 20 gyötrelmes év után... -  a vadonatúj stadion megépülésével legkésőbb két éven belül már NB I-es csapatra lenne szüksége?!

- Igazából nem nyomasztanak az elvárások. Ez egy jó feladat, amit meg kell oldani... Abban biztos vagyok, hogy mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a csapatból! Supka Attila csinált már bajnokcsapatot. Tudja a receptet, de kellenek hozzá a játékosok is, hogy tudásuk megközelítsen egy magasabb szintet, vagy képesek legyenek elsajátítani a magasabb szintű futballt, és jóban kell lenni Fortunával is...

 

- Ezek után mit ígérhetsz meg tiszta lelkiismerettel  a klub és Szeged város szurkolóinak?

- Azt tudom ígérni,, hogy rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy egy jó, stílusosan és eredményesen játszó Szegednek szurkoljanak az itteni emberek, és büszkék legyenek a csapatra! Remélem, hogy a 2018-ban elkészülő stadionban már egyre többen, sőt, nagyon sokan lesznek a lelátókon!

E sorok írójának bevillan egy kép az alábbi régi fotó segítségével... Híres Gábor, még a Vasas válogatott középhátvédjeként a Felső Tisza-parti stadion edzőpályáján (a "pockoson"...) nyert Magyar Kupa-elődöntőt a Szeged ellen és 5000(!!) néző tolongott egymás hegyén-hátán a februári télies időben!


Mikor ezt megemlítettem, sőt, az archív fotót is elküldtem a szimpatikus edzőnek, Híres Gábor határozottan  csak ennyit mondott:

- A szegediekkel mindig óriási meccseket vívtunk, így azt üzenem a Tisza-parti szurkolóknak: igenis merjünk nagyot álmodni, hogy komoly célokat tűzhessünk magunk elé! Ha ezek mind stimmelnek, akkor újra olyan szintre fog érni az 1899-től számított szegedi futball, amilyenre a hagyománya és a rendkívül gazdag történelme alapján egyértelműen rászolgál... Szegednek az élvonalban a helye, ez nem lehet vitás!

Szívből kívánjuk, váljon valóra Híres Gábor szurkolói üzenete, mert azzal úgyszólván mindenki jól járna!

Szurkoló, edző, vezető és játékos, no meg a sikerekre ill. újabban a nézőkre (is) erőteljesen szomjazó magyar labdarúgás egyaránt...

Vitos György


Készült: 2017.06.15.